DARÓCI BÁRDOS TAMÁS VEGYESKAR - HAJDÚBÖSZÖRMÉNY

DARÓCI BÁRDOS TAMÁS VEGYESKAR - HAJDÚBÖSZÖRMÉNY
A Hajdúböszörményi Városi és Pedagógus Kórus 1978. februárban női karként kezdte meg működését. Alapító karnagyuk  † OLÁH EMŐD főiskolai tanár. 1979 novembere óta vegyes karként működnek. Az alapító tagok közül két hölgy és három férfi ma is tagja az énekkarnak. 
Gyermekkorában kezdett citerázni a népdalkörökben (pl: Csengőd, Akasztó). Később autodidakta módon megtanult többféle hangszeren játszani, (szaxofon, mandolin, tárogató, basszustárogató). A nótákat gyerekkorától nagyon szereti, az édesapjától több száz nótát tanult, ami a kedvenc műfaja a mai napig.
2009-ben a Csendül a Nóta Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny szentlőrinci döntője első helyezettje lett. 2012-ben a barátai javaslatára jelentkezett a Csillag születik című tehetségkutató műsorba, melyet megnyert. 2012. szeptember 16-án Szenes Iván művészeti díjat kapott a névadó dalszerző emlékére rendezett koncerten. A koncertjén a bizonyságtétel, a hit, a hazaszeretet és a hűség témaköréből hallhatnak dalokat.
A nagyváradi Római Katolikus bazilikában debütált a vonósnégyes egy jótékonysági rendezvény keretében 2005 tavaszán. Változatlanul azóta is mind a négy művész:Florin Avram - I hegedű,Kurucz Tibor - II hegedű, Valer Mînecan – brácsa és Trendler Mária – cselló - a Nagyváradi Állami Filharmónia tagjai.

Támogatóink

 
Ezúton is köszönjük partnereinknek a támogatást, hiszen az ő segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg rendezvényünk:
Go to top