A nagyváradi Római Katolikus bazilikában debütált a vonósnégyes egy jótékonysági rendezvény keretében 2005 tavaszán. Változatlanul azóta is mind a négy művész:Florin Avram - I hegedű,Kurucz Tibor - II hegedű, Valer Mînecan – brácsa és Trendler Mária – cselló - a Nagyváradi Állami Filharmónia tagjai.
Mindegyikük számos önálló és különböző összetételű kamarazenei fellépést tudhat maga mögött. A komoly zenei hangversenyek mellet a vonósnégyes számos meghívást kapott különböző társadalmi eseményekre: kongresszusokra, konferenciákra, stb., otthon, Franciaországban és Magyarországon, a sajtó és a közönség megbecsülésének örvendve. Változatosságra törekvő repertoárjukban jelen vannak a komolyzene nagy egyéniségei: Haydn, Mozart, Brahms, Schubert, Dvorak, Smetana, Elgar, Sosztakovics, Păutza és mások mellett a bécsi zene (J Strauss), a jazz (Scott Joplin, Duke Ellington, George Gershwin), maradandó alkotásai.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Támogatóink

 
Ezúton is köszönjük partnereinknek a támogatást, hiszen az ő segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg rendezvényünk:
Tetejére