Szejúl.26

Főzőverseny elődöntők

A hétvégén zajlottak le az Esztári Lecsófesztivál külhoni magyar területeinek romániai elődöntői, melyek egyben amolyan felvezetői is az esztári rendezvénynek, hisz évről évre egyre több határon túli vendéget köszönthetünk köreinkben, főként Bihar megyéből. Augusztus 5-én, szombat delelőt került megrendezésre az Érmelléki elődöntő, mely leginkább az „1000 pince falujaként” elhíresült Szalacs településen zajlott. A szalacsi csapatok újabban sikeresen gyűjtik a díjakat a különféle gasztronómiai versenyeken, többek között Esztárból is hazavittek már egy második helyet 2015-ben, illetve tavaly augusztusban is egy különdíjjal tértek haza. Ez utóbbi csapat, a "Kisburga" idén is benevezett, és egy bemelegítő versenyen sikerült újra megnyerniük a kistérségi elődöntőt. Említést érdemel még a "Posta utca csapata", akik a Kus Kus féle ínyencségükkel különdíjat kaptak. Vasárnap délután a Dragánfalva községhez tartozó Kisnyégerfalván 11 csapat részvételével került megrendezésre a Belényes Vidék elődöntője. Az időjárás próbára tette a csapatokat, de mire a vihar kezdetét vette, a lecsók szinte mind kivétel nélkül elkészültek, így a zsűrizésnek semmilyen akadálya nem volt. Végeredményként, az első helyen két csapat osztozott, Dragánfalva és Pacalesti. Az Esztári Lecsófesztivál határon túli elismerését az is jelzi, hogy a vasárnapi zsűrik között a Bihar Megyei Tanács egyik alelnöke is tiszteletét tette, valamint Szabó Ödön képviselő Úr is megjelent.

Természetesen Esztár község is jelen volt a rendezvényeken. Fekéné Tarcsi Csilla valamint Nagy Gyula a zsűri tagjait erősítették, míg a zsűri elnök az Esztáron is rendszeresen vendégül látott Nagy Gyula mesterszakács volt Nyíradonyból.

Támogatóink

Ezúton is köszönjük partnereinknek a támogatást, hiszen az ő segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg rendezvényünk:
Tetejére