Szeszept.14

A "Lecsó Becsület Kassza" küldetése elérte a célját

Kedves Látogatók, kedves támogatók!

Örömmel számolunk be arról, hogy az 5. Esztári Lecsófesztiválon első ízben felállított "Lecsó Becsület Kassza" küldetése elérte a célját.

Az adakozás természetesen senki számára nem volt kötelező, azonban az ingyen kiosztott közel 9000 adag lecsóért cserébe a fesztivál vendégei szívesen adakoztak a nemes cél érdekében. A Lecsófesztivál után még egy héttel is érkeztek adományok. Ebben az évben az összegyűlt pénzzel a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványt támogattuk.

Az összegyűlt 245.000 forintnyi összeget Esztár Község Önkormányzata további 55.000 forinttal egészítette ki.
Az összesen 300.000 forintos adományt Szécsi Tamás Esztár Község polgármestere adta át hétfő reggel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika főépületében Dr. Nagy Andrea osztályvezetőnek a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány elnökének.

Külön öröm volt számunkra, hogy az eredeti célhoz képest, ami minimum egy darab légzésfigyelő készülék beszerzése volt, az összegyűlt adományból akár 5db készülék is beszerezhető, ami a mért adatokkal nagyban segíti az orvosok munkáját és javítja a kis betegek gyógyulási esélyeit!

Ezúton is köszönjük a támogatóknak az adományukat és jövőre is várunk minden lecsóra éhes, adakozó kedvű vendéget a 6. Esztári Lecsófesztiválra!

Támogatóink

Ezúton is köszönjük partnereinknek a támogatást, hiszen az ő segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg rendezvényünk:
Tetejére